Lid worden - Enerzjyk Eastermar

Ga naar de inhoud
Dit is uitsluitend een interessepeiling, zonder verplichtingen!

Wat gaan we doen?
We willen graag 2 nieuwe zonnedaken realiseren. Het eerste zonnedak is bij de Maatschap Atsma, de tweede bij Watersportbedrijf De Lits.

Postcoderoos is vernieuwd (SCE)
Voor beide projecten is ons inmiddels SCE subsidie toegezegd. Dit houdt in dat wij voor de komende vijftien jaar een gegarandeerd inkomen genereren.

Waarom zou je meedoen?
1. Een duurzamer Eastermar
Deze beide daken gaan in de komende 15 jaar 2.640 MWh groene stroom leveren.

2. Een leefbaarder Eastermar
De zonnedaken leveren ook minimaal € 90.000 op voor lokale projecten die de leefbaarheid in Eastermar vergroten.
Onze leden kiezen welke van de voorgedragen projecten een bijdrage ontvangen.

3. Een bijdrage aan jezelf
Daarnaast wordt er jaarlijks, bovenop de inleg die je gedurende 15 jaar van ons op annuïteienbasis terugkrijgt, in totaal 3,5 % rente uitgekeerd aan de deelnemers.

Hoeveel geld hebben we nodig?
Om de daken te realiseren hebben we per dak minimaal € 26.400,- nodig, dit is 34% van de totale investering.
We stellen hiervoor participaties beschikbaar die elk € 100,- kosten. Om mee te doen koop je één of meerdere participaties. Elke participatie geeft recht op 15 jaar lang jaarlijks 3,5% rente uitkering over het uitstaande bedrag bij de coöperatie.

Naast inleg van deelnemers financiert het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE) 66% van de kosten van dit project. Ook zij ontvangen hiervoor een rendement dat gelijk is aan dat van de deelnemers. Wanneer de vraag groot is stellen we meer participaties beschikbaar zodat we minder financiering door de FSFE nodig hebben.

Kan ik meedoen?
Jazeker! Er zijn vanaf nu participaties beschikbaar. De voorwaarden voor deelname zijn dat je bij de start van het project lid bent/wordt van Enerzjyk Eastermar, binnen het postcodegebied van Eastermar en omstreken woont en dat je elektriciteit verbruikt via een kleinverbruikersaansluiting.

Doormiddel van dit bericht (een aantal leden heeft bij de aanmelding al aangegeven interesse te hebben) willen we jullie alvast de mogelijkheid bieden om aan te geven of je hieraan zou willen deelnemen. Je zit dan nog nergens aan vast en je doet dus dan ook nog niet mee.

Na de ALV van onze coöperatie op 26 november 2021 worden de documenten voor deelname toegestuurd en kun je definitief beslissen of en voor hoeveel je zou willen deelnemen. De binnengekomen reacties geven ons alvast inzicht in de hoeveelheid belangstelling die er is in Eastermar.
Opgaveformulier voor het peilen van uw interesse
JA, ik ben geïnteresseerd om te participeren in collectieve zonnedaken in Eastermar. Ik zit nog nergens aan vast.


Terug naar de inhoud